SPelen     LEren     ONtdekken

Groep 2-3

Informatie schooljaar 2017-2018    Groep 2-3

We vertrouwen erop dat we er samen met u als ouders een fijn schooljaar kunnen maken voor uw kind(eren).

Groepsbezetting
Op maandag, dinsdag is Juf Dimphy aanwezig in de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag is dit Juf Chimène. Een aantal woensdagen zal Juf Miranda in de groep zijn.

Dagritme
Voor groep 1 en 2 hangen er dagritmekaarten onder het digibord. Voor groep 3 is er een vast ritme van instructie en verwerking.

Inloop.
Om tien voor half negen gaan de deuren van de school open en mag u met uw kind naar binnen. Bij de kapstokken hangt uw kind zijn jas aan een haakje. Daarna ruimt uw kind zelf zijn lunch- en fruitspullen op in de betreffende bakken en zet dan zijn tas onder in de bak bij de kapstok. Daarna heeft u tijd om samen werkjes te bekijken of samen een boekje te kijken/lezen. De kinderen van groep 3 mogen direct al met hun weektaak beginnen. Om half negen wordt van u als ouder verwacht dat u de klas verlaat zodat we kunnen beginnen met de dag.

Verjaardag vieren
Om de verjaardag van uw kind te vieren kunt u een afspraak maken met de leerkracht.
U bent als ouder van harte welkom om mee te komen.
We vinden het belangrijk dat kinderen trakteren maar willen u vragen om de traktatie niet te uitgebreid te maken. Het gaat om het delen!
Natuurlijk kunt u een paar foto`s van uw kind maken, filmen vinden wij niet goed.

Taalontwikkeling
Door het jaar heen krijgen alle kinderen een keer de Ik-Doos mee naar huis, de Vertelsok en/of Flip de Beer. Dit zijn allemaal uitnodigingen om op school te vertellen in de kring. Kinderen vertellen over zichzelf en over thuis. In volgende jaren werken we zo toe naar spreekbeurten en presentaties houden.

Kring, buiten spelen en instructie:
Alle kinderen van groep 1 en groep 2 spelen samen buiten. De kinderen van groep 3 hebben in die tijd instructie lezen. In de middag hebben we de rekeninstructie. Voor de kinderen van groep 2 zijn er kringen rondom onderwerpen die alleen van hen van toepassing zijn.

Lees- en schrijfinstructie groep 3 in de ochtend
Lees- en schrijfinstructie. Onze leesmethode heet Lijn 3 en besteedt naast het lezen ook aandacht aan spelling, woordenschat en wereldoriëntatie.
De schrijfmethode waarmee we werken heet Klinkers en deze sluit haarfijn aan op de leesmethode. De kinderen leren dus alleen maar letters schrijven die ze ook al kunnen lezen.

Rekeninstructie groep 3 in de middag
We werken met de methode Wereld in Getallen. Iedere les start met een gezamenlijk deel en daarna verwerken we met materialen en op papier.

Takenblad
Voor de kinderen van groep 2 werken we met een takenblad. Hierop staat verplicht werk. Dit takenblad krijgen de kinderen aan het einde van de week mee naar huis, zodat u samen nog eens met uw kind kunt bekijken wat hij/zij de afgelopen week allemaal gedaan heeft op school.

Weektaak
De kinderen van groep 3 krijgen iedere week een weektaak. Op deze taak staan alle werkjes die de kinderen tijdens het zelfstandigwerken moeten doen.  Onderaan dit blad staan ook de vrije keuze mogelijkheden die er zijn wanneer kinderen klaar zijn.
Niet alle weektaken zijn hetzelfde, de leerkrachten maken de inhoud op maat voor het individuele kind.

Fruit
We eten fruit rond 10.00 uur voordat we buiten gaan spelen. Het fruit graag schoongemaakt aan uw kind meegeven.

Lunch
De lunchtrommels worden in een krat bij de klas geplaatst. Het drinken wordt geplaatst in een aparte krat en bekers met zuivel kunnen in een koelkast, die zich in elke onderwijsunit bevindt. Wij vragen de ouders het eten in een lunchtrommel mee te geven (vermeld overal duidelijk de naam van het kind). We eten samen aan een opgeruimde tafel. Ieder kind neemt een eigen bord mee wat we iedere dag gebruiken. Kinderen leggen hun brood op het bord. De eerste 5 minuten eten we allemaal stil. Na 5 minuten delen we bekers drinken uit en kunnen de kinderen met schouderstem in hun groepje praten. We proberen ook hier zeker de rust te bewaren omdat dit ook een moment van rust is.
Er is een taakverdeling, iedere dag mogen de hulpjes helpen bij het uitdelen. We wassen van te voren onze handen of de leraar gaat met een washandje langs. We wensen elkaar eet smakelijk. We blijven aan tafel ook tijdens de eetactiviteit.

We eten gezond (boterhammen, fruit, peperkoek, rijstwafel, beschuit, melk of water), we eten eerst en drinken pas daarna en evalueren dat drie keer per jaar samen met de kinderen.
De kinderen zetten zoveel mogelijk alles zelf klaar en ruimen zelf (zoveel mogelijk) op.
Elk kind moet voldoende tijd krijgen om te eten. De leraar let op of er voldoende wordt gegeten en gedronken en waarschuwt ouders indien dit onvoldoende gebeurt. Als kinderen na de afgesproken tijd nog niet klaar zijn met eten, eten ze verder onder toezicht van een leraar.
Als kinderen vaker langer eten dan de afgesproken tijd, wordt contact op genomen met ouders om te overleggen hoe hiermee om te gaan.
Elk kind doet zijn/haar afval terug in de lunchtrommel zodat ouders thuis kunnen zien wat hun kind gegeten of gedronken heeft. Er wordt geen eten weggegooid.
Voor het volledige document zie onze site: Beleidsplan continurooster – andere schooltijden

Gym
We willen u vragen om uw kinderen goede gymspullen mee te geven. Gymschoenen die de kinderen zelf aan en uit kunnen doen, een shirtje wat goed over hun hoofd gaat en een broekje.
Alle kinderen van de onderbouw hebben gymles met leeftijdsgenootjes.  Het zou het fijn zijn als uw kind geen sieraden aan heeft op deze dag of ze makkelijk uit kan doen. Mocht uw kind niet mee kunnen gymmen, wilt u dit als ouders dan even bij de leerkracht melden.
De gymtas gaat diezelfde dag ook weer mee naar huis omdat de kapstokken anders overvol en onoverzichtelijk worden voor onze kinderen. We hebben dit schooljaar gym op dinsdag.

Ouderhulp
We gaan verschillende keren met de kinderen op stap, werken een aantal keren in ateliers, willen graag onze school mooi versieren bij de verschillende thema`s en vinden het fijn als er ouders zijn die voor willen lezen of met kinderen willen oefenen met zelfstandig lezen.
In het begin van het schooljaar kunt u zich opgeven via het ouderhulp formulier. Door het jaar heen kunt u zich ook nog aanmelden bij de leerkracht.

Ateliers
Zes keer per jaar werken we in ateliers. We werken dan met alle kinderen van onze unit door elkaar. Wij kiezen creatieve activiteiten uit die leerkrachten en ouders dan in groepjes gaan uitvoeren. Techniek is ook een onderdeel van deze ateliers. We vinden het fijn als er veel ouders mee kunnen helpen, want dan is het mogelijk om kleine groepjes te maken.


Een gesprekje met de leerkracht
Ouders zijn altijd welkom ná schooltijd. Als er iets is, geef het bij ons aan dan praten we erover. Voor schooltijd is er alleen tijd om even kort iets mede te delen. In die tijd kunt u met uw kind nog even in de klas kijken naar gemaakt werk of gewoon even lekker sfeer proeven.

Met deze afspraken en met u als ouders gaan we er een prettig schooljaar van maken voor uw kind.

Juf Dimphy & Juf Chimène





Contact

Kindcentrum Het Speleon
Klarinetstraat 4
5402 BE Uden
hetspeleon@kiemuden.nl
0413-332337

Routeplanner >

Agenda

wo 20 mrt 9:00
12:00
Excursie Natuurcentrum de Maashorst: Geocaching
vr 29 mrt
Studiedag - alle kinderen vrij
ma 1 apr
2e Paasdag
vr 5 apr 9:00
12:00
Excursie Natuurcentrum de Maashorst: Mieren
vr 5 apr 12:30
14:00
Ateliers
Jaaragenda >
Sitemap | Disclaimer | Links Privacy statement