SPelen     LEren     ONtdekken

Iedereen weer veilig thuis!

Op donderdagavond waren er pannenkoeken voor de kinderen als warme maaltijd, voorafgegaan door groentensoep of tomatensoep. Voor de echte hongerigen was er nog vlees over van de avond tevoren, die we lekker in de pan hadden doorgebakken. 

Na het eten gingen de kinderen met hun witte t-shirts naar de bossen voor het kleuren-tik en renspel. Kinderen moesten met plakaatverf andere kinderen tikken en dan een lik plakaatverf op het shirt als 'bewijs van het tikken' achterlaten. Dit werd door het blauwe en het rode team gewonnen. 



 Terug op de boerderij werd er lekker gedoucht en ging iedereen zich klaarmaken voor de disco. DJ Alex was uitgenodigd om de kinderen met zijn aanstekelijke muziek te vermaken. Dit jaar ging dit vanaf de eerste minuut vanzelf. Wat een heerlijke dansgroep, er werd uit volle borst mee gezongen, er was te weinig tijd voor het drinken, waardoor er een deel van de voorraad cola en sinas niet werd aangesproken. 

Om 23.00 uur was het tijd voor een avondwandeling.....jawel een heuse SPOOKTOCHT, dit jaar georganiseerd door de eigen ouders van de kinderen. Het werd een PRACHTIGE tocht, wat hadden de ouders er veel werk op gedaan om alles in 'spooky' sfeer te brengen. Bijna de helft van de groep wilde het bos niet in, terwijl de andere helft genoot van alle spannende avonturen. 

Om 1.00 uur praatten we nog even na met z'n allen en was iedereen vanaf half 2 in een diepe slaap.
Op vrijdagochtend viel het opstaan niet mee. Het was al even na 10-en toen we aan het ontbijt gingen en het opruimen op de planning stond. Dat ging prima. Er werd goed opgeruimd, net zoals alle corvee-activiteiten gedurende het kamp. Zo was er nog voldoende tijd voor het laatste bosspel: Levend kwartet. 

Even na het middaguur werd er een broodbuffet gemaakt en at iedereen nog een aantal boterhammen. We sloten de lunch af met een ijsje (want die waren er nog voldoende over).
Juf Martje verzorgde de prijsuitreiking van het kamp. Op allerlei momenten konden punten worden verdiend bij de spelletjes. De winnaar werd Sam Ulijn met 125 punten, nipt gevolgd door Gaby Wullems met 121 punten. Op een gedeeld derde plaats met 117 punten kwamen Cindy Zwinkels en Amber Zwinkels. Gevolgd door Sanne van Bakel met 113 punten.
Voor iedereen was er een cadeautje als prijs.

Rond half 2 gingen we op de fietsen terug richting Uden. In Volkel werd nog een tussenstop gemaakt met een frietje met frikadel of kroket, waarna even na half 4 'de kroost' weer in armen van de papa's en de mama's kon worden gesloten. 
Einde van drie fantastische kampdagen, waarbij de leiding het erg naar hun hadden, omdat de kinderen heel veel ruimte lieten voor genieten. De kinderen hebben er een heel fijn kamp van gemaakt, waarbij veel plezier werd gemaakt, waarbij kinderen goed rekening met elkaar hielden, waarbij kinderen enthousiast en fanatiek met alles meededen en er heel veel SAMEN werd gedaan. Het was in één woord GEWELDIG. De ouders van de spooktocht willen we nog een keer van harte bedanken voor de geweldige voorbereiding en de fijne spooktocht. En alle kinderen bedankt voor de gezelligheid!

Klik hier voor een foto-impressie.

Groetjes van,
Juf Manel, Juf Martje, Juf Milona, Juf Maartje, Juf Lotte, Juf Cindy, Meneer Ad en Meneer Lambert.
Media
  • IMG_8113.jpg

Contact

Kindcentrum Het Speleon
Klarinetstraat 4
5402 BE Uden
hetspeleon@kiemuden.nl
0413-332337

Routeplanner >

Agenda

vr 29 mrt
Studiedag - alle kinderen vrij
ma 1 apr
2e Paasdag
vr 5 apr 9:00
12:00
Excursie Natuurcentrum de Maashorst: Mieren
vr 5 apr 12:30
14:00
Ateliers
wo 10 apr 9:00
12:00
Excursie Natuurcentrum de Maashorst: Mieren
Jaaragenda >
Sitemap | Disclaimer | Links Privacy statement