SPelen     LEren     ONtdekken

Het Speleon 6e bij NK schoolvoetbal

Het jongensteam van groep 7 en 8 van onze school is zesde geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap schoolvoetbal in Zeist. Na alle successen van de afgelopen periode, waar ze eerst alle ploegen in Uden, later in de regiofinale in Langenboom, daarna in de districtfinale in Tegelen versloegen, was de tegenstand deze keer flink wat groter.

Net als de teams uit Assendelft, Smitshoek, Zuidhoorn, Arnhem en Dordrecht gingen we met de sterkte zes teams uit het hele land naar een prachtig ingericht KNVB Sportcentrum. 's Ochtends om half 8 reed een grote bus van de KNVB voor bij Ontmoetingsplein MuzeRijk. Zestien spelers en bijna dertig supporters reden mee om een hele bijzondere dag mee te maken.

Na de openingsceremonie was het afwachten tot de eerste wedstrijd. Deze spannende wedstrijd tegen basisschool de Smitshoek uit Smitshoek ging toch wel onterecht verloren met 1-2, mede door het stevige spel van de tegenstander. In de tweede wedstrijd tegen de Emmausschool uit Arnhem verloren we dik verdiend met 1-3, zij waren echt beter en we kwamen bijna niet in het stuk voor.

Tegen half drie was de wedstrijd om de 5e en 6e plaats. We speelden de beste wedstrijd van het toernooi, namen verdiend de leiding met 1-0. Met een uitbraak aan het begin van de tweede helft werd het 1-1. Daarna hadden we zeker vijf, zes grote kansen op de overwinning, maar helaas wilde de bal er niet in. En dan gebeurt wat je niet hoopt.....een paar minuten voor tijd een boogbal over onze keeper en 1-2. Die klap kwamen we niet meer te boven.

Dank aan iedereen die ons mee heeft gesupporterd en ons heeft begeleid. We kijken terug op een prachtig toernooi, maar zeker op een fantastische toernooireeks. De terugreis was gezellig en iedereen was weer over de teleurstelling heen. Bij Nardje werd afgesloten met een lekker frietjes.